Istraživanje o uticaju dušeka Hitex na kvalitet spavanja

Za kvalitetan i zdrav san odgovarajući dušek je ključni preduslov.

Zato smo u Vitapuru ovog leta sproveli istraživanje o uticaju dušeka Hitex na kvalitet spavanja. U istraživanju je učestvovalo 985 anketiranih ispitanika, od kojih je njih 26 dobilo priliku da testira odgovarajući dušek Hitex.

Istraživanje je rađeno u dva dela

Celokupno istraživanje je rađeno iz dva dela. Prvi deo obuhvatao je anketiranje, koje je sprovedeno sa 985 ispitanika u Sloveniji. Drugi deo istraživanja obuhvatao je testiranje, koje je urađeno sa 26 odabranih ispitanika koji su dobili priliku da testiraju njima odgovarajući Hitex dušek.

1. Deo istraživanja: anketa o spavanju

U provedenom istraživanju, pitali smo ispitanike ključna pitanja o navikama spavanja, madracu, mogućim problemima sa spavanjem.

Ključni nalazi istraživanja o spavanju:

Više od 45% ispitanika oseća jutarnji umor svakodnevno ili nekoliko puta nedeljno

34 %  ispitanika ima problema sa nesanicom svakodnevno ili 2-3 puta nedeljno

44 % ispitanika odlučuje da kupi novi dušek zbog dotrajalosti prethodnog

97 %  ispitanika se suočava sa poremećajima spavanja

67 % ispitanika se oseća neprijatno tokom spavanja, jer im je na dušeku prevruće ili prehladno

31 % ispitanika se često budi sa bolovima u kičmi

Samo 25 % ispitanika se odluči za kupovinu novog dušeka zbog boljeg spavanja

70 % ispitanika pre spavanja gleda TV, surfuje internetom na mobilnom ili koristi računar

Više od 30 % ispitanika ima dušek stariji od 10 godina

2. Deo istraživanja: testiranje dušeka Hitex

Svrha istraživanja bila je utvrditi kako dušeci Hitex utiču na kvalitet spavanja i dokazati kakav uticaj imaju dušeci Hitex na prosečan srčani ritam tokom spavanja.

Ispitanici su tokom jedne sedmice merili svoj san na svojim postojećim dušecima, a zatim tokom dve sedmice na novom dušeku Hitex, tako su ispitanici na novom dušeku Hitex spavali više od 2875 sati. Tokom istraživanja, ispitanici nisu dobili bilo koji dušek Hitex već onaj koji je odgovarao njihovim navikama spavanja i potrebama njihovog tela.

Kompletno istraživanje smo sproveli pod nadzorom fizioterapeuta Mateja Čebokelja. 

Fizioterapeutovo mišljenje, šta utiče na kvalitet spavanja

Matej Čebokelj smatra da više faktora utiče na naš san. Jedan od njih je i dušek na kojem spavamo. Ako je dušek neudoban imaćemo nemiran san, a kada smo nemirni povećava se naš srčani ritam. Uopšte, kvalitetan san veoma je važan za regeneraciju svih telesnih funkcija i organa, a naročito srca. Nizak srčani ritam tokom noći je veoma važan kako bi se srčani mišič odmorio. Kvalitetnim spavanjem mu to omogućavamo.

"Tokom istraživanja i testiranja smo potvrdili da je odgovarajući i kvalitetan dušek Hitex jedan od ključnih faktora za niži srčani ritam i samim tim i za bolji i mirniji san."

Matej Čebokelj

Ko je Matej Čebokelj?


Matej Čebokelj je viši fizioterapeut i OMMT- Ortopedska manualna terapija masažom (Cyiriax) terapeut.

Fizioterapeut je od 1998. godine. Prvih 10 godina svoje karijere radio je u Banji Laško, a zatim i u brojnim sportskim klubovima i reprezantacijama: Hokejaški klub Olimpija, Rukometni klub Dol, Rukometni klub Celje, Odbojkaška reprezentacija, Skijaška muška i ženska reprezentacija, Rukometni savez Slovenije.

Bavi se traumatskim i ortopedskim problemima lokomotornog sistema. Ovi problemi uključuju i povrede koje imaju veliki uticaj na kvalitet spavanja a koje se tokom spavanja često i pogoršavaju. Takođe, njegova specijalnost je i rehabilitacija nakon hirurških zahvata.

Čebokelj danas radi u Centru za fizioterapiju Fizio-Fit u Celju kao koncesionar i samostalni fizioterapeut.

Više o testiranju, rezultatima i izjavama ispitanika pronađite na strani Rezultati istraživanja.

Bolje spavaj


Vitapur d.o.o. Srbija

Bulevar Arsenija Čarnojevića 99 V,

Beograd

 

www.vitapur.rs

info@vitapur.rs

011/40-40-870

 

Dušeci Hitex. DOKAZANO bolje spavanje.

Naša misija je da vas zdrave i vitalne „pratimo“ kroz sva životna doba, od rođenja do poznih godina.

Odgovornim pristupom vašem zdravlju pažljivo biramo materijale i pravimo tehnološki unapređene dušeke više od 25 godina. Najviše pažnje poklanjamo upravo vama, našim kupcima, vašim potrebama i željama.

Kvalitetnim Hitex dušecima pružamo vam savršen san i kvalitetan odmor. Na dušecima Hitex 85% ispitanika DOKAZANO bolje spava.

Istraživanje spavanja

Za kvalitetan i zdrav san je odgovarajući dušek ključni preduslov.

Zato smo prethodnog leta sproveli istraživanje o uticaju dušeka Hitex na kvalitet spavanja. U istraživanju je anketirano 985 ispitanika, od kojih je njih 26 dobilo priliku da testira Hitex dušeke.

Merenje je vršeno na satovima POLAR